Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Οι αστέρες του Χόλιγουντ τοποθετούνται στη μάχη Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων

Οι μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν το δικό τους «παρών» στη μάχη των υποψηφίων για το χρίσμα στα στρατόπεδα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.
Ας τα δούμε αναλυτικά: Τις τελευταίες μέρες ο Τζακ Νίκολσον αποφάσισε να βγάλει το μαύρο γυαλί που τον χαρακτηρίζει και να μιλήσει ανοικτά: «Η κυρία Κλίντον έχει εμπειρία σε όλα τα ζητήματα, όπως της κοινωνικής ασφάλισης, μιλά για τις γυναίκες, αλλά ταυτόχρονα όλους τους πολίτες».
Την άποψή του συμμερίζεται η Μπάρμπρα Στρέιζαντ και ο Ντάνι ντε Βίτο, ενώ στο πλευρό της πρώην Πρώτης Κυρίας έχουν ήδη ταχθεί η Τζέιμι Λι Κέρτις και η Αμέρικα Φερέρα, δημοφιλής στις ΗΠΑ από το ρόλο της στην τοπική παραγωγή Μαρία η Ασχημη.
Την Χίλαρι Κλίντον στηρίζουν επίσης οι σκηνοθέτες Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ρον Χάουαρντ και Ρομπ Ράινερ.
Ωστόσο, ο Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερα λαμπερά ονόματα και ας έχασε την πολιτεία της Καλιφόρνια στις εκλογές της «Σούπερ Τρίτης».
Διαβάστε ονόματα: Όπρα Γουίνφρεϊ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Σάρον Στόουν και Σκάρλετ Γιόχανσον.
Επίσης, κέρδισε ανοικτά τη στήριξη της δυναστείας των Κένεντι (έχασε όμως την Μασαχουσέτη...) με την Μαρία Σράιβερ να τάσσεται στο πλευρό του.
Ο σύζυγός της, πάντως, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ (ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Καλιφόρνια) στηρίζει τον Τζον ΜακΚέιν.
Μιλώντας, για το μεγάλο φαβορί των Ρεπουμπλικάνων, Τζον ΜακΚέιν, τον στηρίζει ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ενώ ο έτερος «σκληρός» της αμερικανικής βιομηχανίας θεάματος, ο Τσακ Νόρις, δήλωσε ότι στηρίζει τον Μάικ Χάκαμπι.
Όμως, δεν είναι λίγοι και οι αστέρες που δεν μένουν στα λόγια, αλλά δείχνουν και εμπράκτως τη στήριξή τους: Ο Μπεν Αφλεκ έδωσε 4.600 δολάρια στον Μπάρακ Ομπάμα, ενώ η Γκλεν Κλόουζ έδωσε 2.300 δολάρια στην Χίλαρι.
Αλλοι διάλεξαν τη μέση οδό: έδωσαν χρήματα και στους δύο. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Πολ Νιούμαν, του Μπεν Στίλερ και του Τόμπι ΜακΓουάιρ.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Τζον Έντουαρτς που αποσύρθηκε από την κούρσα πριν την «Σούπερ Τρίτη», είχε καταφέρει να κερδίσει τη στήριξη του ηθοποιού Κέβιν Μπέικον, του ηθοποιού και σκηνοθέτη Τιμ Ρόμπινς και του ποδηλάτη Λανς Αρμοστρονγκ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: