Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

«Επικίνδυνο» το κινεζικό έτος του Ποντικού


Γεωπολιτικές εντάσεις, φυσικές καταστροφές, αναταραχή στα διεθνή χρηματιστήρια... Το έτος του Ποντικού, με βάση το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο, που ξεκινά την Πέμπτη, θα είναι επικίνδυνο, σύμφωνα με τους δασκάλους του φενγκ σούι.
Το κινεζικό ημερολόγιο έχει μια 12ετή περίοδο και συνδέει κάθε χρονιά με το όνομα ενός ζώου. Ο ποντικός είναι το πρώτο έτος του ζωδιακού κύκλου και ακολουθούν το βόδι, η τίγρη, το κουνέλι, ο δράκος, το φίδι, το άλογο, η κατσίκα, ο πίθηκος, ο κόκκορας, ο σκύλος και ο χοίρος.Για το δάσκαλο του φενγκ σούι Ρέιμοντ Λο, το στοιχείο «Γη» θα είναι φέτος κάτω από την επίδραση του στοιχείου «Νερό», γεγονός που σημαίνει ότι οι βάσεις του έτους θα είναι εύθραυστες. «Διακρίνουμε πολλές εντάσεις και μάχες» τονίζει.
«Οι πιο μεγάλες καταστροφές στην ιστορία συνδέονται με το νερό, όπως το τσουνάμι το 2004 ή ο Τιτανικός το 1912, που έγιναν σε ημερομηνίες που συνδέονταν με την κυριαρχία του Ποντικού» προσθέτει ο δάσκαλος του φενγκ σούι.
Το προηγούμενο έτος του Ποντικού ήταν το 1996, όταν και έγιναν περισσότερα από 20 αεροπορικά δυστυχήματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο της TWA, όπου έχασαν τη ζωή τους 230 άνθρωποι.Οι ειδικοί του φενγκ σούι προβλέπουν ακόμη μεγάλη αναταραχή στις χρηματαγορές, κάτι που δεν βρίσκει πάντως σύμφωνους τους οικονομικούς αναλυτές. Ο Κένι Λο, αναλυτής της Credit Suisse, θυμίζει μάλιστα ότι στα τρία προηγούμενα έτη του Ποντικού -το 1972, το 1984 και το 1996- η ανάπτυξη της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ για παράδειγμα ήταν εντυπωσιακή.
Το 1972 ήταν 232%, το 1984 έφτασε το 30% και το 1996 το 18%. Ο αναλυτής Βίνσεντ Τσαν εκτιμά πάντως ότι οι αγορές το 2008 θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, ενώ οι ευκαιρίες για κέρδη θα είναι περιορισμένες.Όσον αφορά στη διεθνή σκηνή, ένας άλλος δάσκαλος του φενγκ σούι, ο Λι Σινγκ-Τονγκ, προβλέπει ότι το έτος του Ποντικού θα φέρει μια μεγάλη αλλαγή στην υγεία και την καριέρα της Χίλαρι Κλίντον. Για τον Μπάρακ Ομπάμα, ο Λι προβλέπει ότι «στα επόμενα δέκα χρόνια θα έχει αποκτήσει ένα εξαιρετικό πολιτικό πόστο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: