Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Μετανιωμένος ο Μπιλ Κλίντον για τα επικριτικά του σχόλια κατά του Μπάρακ Ομπάμα

Λάθη στην προεκλογική εκστρατεία της συζύγου του, Χίλαρι, παραδέχτηκε ότι έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Παράλληλα, προχώρησε σε μερική αναδίπλωση των επικριτικών σχολίων που έχει εκφράσει κατά το πρόσφατο παρελθόν εναντίον του Μπάρακ Ομπάμα.
Ο Αμερικανος πρώην πρόεδρος υπογράμμισε ότι του έγινε μάθημα η πολεμική που προκάλεσαν τα αρνητικά του σχόλια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της συζύγου του για το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών.
«Πιστεύω πώς το λάθος που έκανα ήταν ότι νόμιζα ότι είμαι ένας σύζυγος, όπως οποιοσδήποτε άλλος, που υπερασπίζεται τη δική του υποψήφια» τόνισε ο Κλίντον, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο του Μέιν, όπου την Κυριακή διεξάγονται προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
«Πιστεύω πώς μπορώ να προωθήσω την Χίλαρι, αλλά όχι να την υπερασπιστώ, επειδή ήμουν πρόεδρος» τόνισε ακόμη, προσθέτοντας: «Πρέπει να αφήσω να το κάνει μόνη της ή να το κάνει κάποιος άλλος».
Ωστόσο, αν και προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, δεν κατάφερε να αποφύγει κάποια νέα επικριτικά σχόλια για τον έτερο υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι η συνεχής αντίθεση του γερουσιαστή του Ιλινόις στον πόλεμο του Ιράκ «είναι ένα παραμύθι».Στη διάρκεια των προκριματικών της Νότιας Καρολίνας ο Μπιλ Κλίντον είχε επίσης προσπαθήσει να υποβαθμισει την επιρροή του Ομπάμα, λέγοντας ότι και ένας άλλος μαύρος υποψήφιος για την προεδρία είχε κατά το παρελθόν νικήσει σε αυτήν την πολιτεία, «φωτογραφίζοντας» τον Τζέσε Τζάκσον.
Ο Ομπάμα ήταν ο νικητής των προκριματικών στη Νότια Καρολίνα και μάλιστα με σημαντική διαφορά.
«Από δω και μπρος θα κάνω ό,τι μου ζητούν. Δεν θα είμαι μέλος της κυβέρνησης ούτε μέλος της ομάδας της Χίλαρι, εάν εκλεγεί πρόεδρος» κατέληξε ο Μπιλ Κλίντον.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: