Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλει το «πειρατικό» TorrentSpy

Μια μεγάλη νίκη για τα στούντιο του Χόλιγουντ: Δικαστήριο στην Καλιφόρνια αναγκάζει το δικτυακό τόπο TorrentSpy να καταβάλει αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων για παραβίαση του copyright χιλιάδων ταινιών και εκπομπών.
Το TorrentSpy, που έκλεισε τον Μάρτιο έπειτα από μια διετία δικαστικών περιπετειών, προσέφερε μια μηχανή αναζήτησης μέσω της οποίας οι χρήστες εντόπιζαν και κατέβαζαν αρχεία, συνήθως πειρατικά αντίγραφα ταινιών.
Επρόκειτο για μια από τις δημοφιλέστερες μηχανές για το σύστημα BitTorrent, το οποίο χρησιμοποιείται και σε άλλες υπηρεσίες. H πιο επιτυχημένη από τις μηχανές BitTorrent παραμένει το σουηδικό PirateBay, το οποίο επίσης κάθεται στο εδώλιο.
«Η πτώση του TorrentSpy είναι μια ξεκάθαρη νίκη για τα στούντιο και καταδεικνύει ότι τέτοιοι πειρατικοί δικτυακοί τόποι δεν μπορούν να λειτουργούν» δήλωσε μετά τη δικαστική απόφαση ο Νταν Γκλίκμαν, διευθύνων σύμβουλος της Κινηματογραφικής Ένωσης Αμερικής (MPAA).
Όπως αναφέρει το CNet.com, o δικαστής επιδίκασε στους ενάγοντες αποζημίωση 30.000 δολαρίων για καθεμία από τις 3.699 ταινίες και εκπομπές που διακινήθηκαν στο σύστημα. Το σύνολο υπολογίζεται στα 110.970.000 δολάρια.
Το TorrentSpy μπορεί να ασκήσει έφεση, ωστόσο τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα που του επιβλήθηκαν απαγορεύουν κάθε παρόμοια δραστηριότητα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: