Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Σοκ στην Ιταλία από θανάσιμο ξυλοδαρμό 29χρονου από πέντε νεαρούς

Ένας 29χρονος γραφίστας, ο Νικόλα Τομαζόλι, πέθανε στη Βερόνα μετά από ανελέητο ξυλοκόπημα. Πέντε νέοι, (19 ετών ο ένας, 20 οι υπόλοιποι), του ζήτησαν τσιγάρο, και όταν εκείνος αρνήθηκε, άρχισαν να τον χτυπούν πισώπλατα. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τέσσερις μέρες και ο Τομαζόλι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε αργά το βράδυ της Τρίτης.Οι ιταλικές Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, για τον εντοπισμό των δραστών που τελικώς συνελήφθησαν.
Δύο είχαν διαφύγει στο εξωτερικό, όταν όμως αντελήφθησαν ότι η INTERPOL βρισκόταν στα ίχνη τους, αποφάσισαν να παραδοθούν. Πρόκειται για νέους, που συνήθως χαρακτηρίζονται «υπεράνω κάθε υποψίας»: Ένας εργάτης, ένας υπάλληλος χρηματιστηριακής εταιρίας, και οι υπόλοιποι, φοιτητές.
Ωστόσο, σε έφοδο στα σπίτια τους η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε υλικό νεοφασιστικών ομάδων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο των ακροδεξιών οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βερόνας. Πρόκειται για κείμενα που προτρέπουν στο φυλετικό μίσος και στην απάλειψη κάθε «διαφορετικότητας».Οι κάτοικοι της Βερόνας προσπαθούν να βρουν εξήγηση για την τυφλή αυτή έκρηξη βίας. «Μπορεί και να πρόκειται για νέους, με φαινομενικά ήπιο χαρακτήρα, που όταν όμως βρίσκονται σε παρέα, μεταμορφώνονται και φανατίζονται» είπε ο δήμαρχος του Ιλάζι, προαστίου της Βερόνας, όπου ζούσαν οι πέντε δράστες. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι σχολιαστές που πιστεύουν ότι το όλο κλίμα στην Ιταλία, έχει φορτισθεί και από τις συνεχείς αναφορές κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο στην υπερβολική παρουσία νόμιμων και μη μεταναστών, καθώς και στην ανάγκη «αυτοάμυνας» των πολιτών. Οι γονείς του άτυχου Τομαζόλι, ως ύστατη πράξη αγάπης, αποφάσισαν να δωρίσουν τα σωματικά του όργανα. Σε πολλά σχολεία της Βερόνας τα μαθήματα διακόπηκαν. Με έκτακτες συνελεύσεις, οι μαθητές, προσπαθούν να εξηγήσουν το τραγικό αυτό συμβάν, και να καταλάβουν, αν όντως, όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, «η πλήξη και το υπαρξιακό κενό, έχουν αρχίσει, πλέον, να παράγουν τέρατα»...
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Ένας συνάδελφος λιγότερος :P Βρε το γραφιστάκι...
Φιλιά και καλημέρα! :D

geokalp είπε...

το είδες, ε;

καλήμερά!