Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Τηλεφωνήματα από τον Γκόρντον Μπράουν δέχονται Βρετανοί

Τηλεφωνήματα για την κυβερνητική πολιτική από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν δέχονται Βρετανοί πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο πρωθυπουργός απαντά αυτοπροσώπως σε όσους του απέστειλαν επιστολές ή email που επιλέγονται τυχαία.
Το BBC αναφέρει ότι ένας αναγνώστης του, ο Ουατζίντ Ραφίκ, δέχτηκε πριν από δύο μήνες τηλεφώνημα σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ όπου ο Γκόρντον Μπράουν ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης «για ό,τι συνέβη στον ιρακινό λαό». Ο κ.Ραφίκ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε απόγευμα Σαββάτου. Είχε γράψει στον πρωθυπουργό για το Ιράκ αλλά ο ίδιος δεν ανέμενε απάντηση.
Στην συνομιλία τους, ο Γκόρντον Μπράουν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της επιστολής και τόνισε στον κ.Ραφίκ ότι κατανοεί τα αισθήματά του. Ο πρωθυπουργός του δήλωσε ακόμη ότι θα επικεντρωθεί πλήρως στην αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
Η πληροφορία για τις προσωπικές τηλεφωνικές κλήσεις του Γκόρντον Μπράουν είχε δημοσιευτεί σε περιοδικό για θέματα δημοσίων σχέσεων όπου και αναφέρονταν ότι ήταν μέρος προσπάθειας για να τον κάνουν περισσότερο ανθρώπινο στα μάτια των ψηφοφόρων. Το περιοδικό επικαλούνταν πληροφορίες από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Σε μία περίπτωση, που δεν έχει επιβεβαιωθεί, το πρωθυπουργικό τηλεφώνημα έγινε στις 6 το πρωί σε έναν εργαζόμενο που, κατά τύχη, εργάζονταν σε πρωινή βάρδια.
Ωστόσο, από την Ντάουνινγκ Στριτ έγινε γνωστό ότι ο Γκόρντον Μπράουν τηλεφωνούσε σε ψηφοφόρους ήδη από την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: