Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Στη λίστα των απειλούμενων ειδών η πολική αρκούδα

Απρόθυμη δηλώνει και πάλι η κυβέρνηση των ΗΠΑ να λάβει μέτρα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, παρά το γεγονός προσέθεσε την πολική αρκούδα της Αρκτικής στη λίστα των απειλούμενων ειδών.
Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ ήταν κατηγορηματικός: «Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστεθεί η πολική αρκούδα στα απειλούμενα είδη, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα λάβουμε μέτρα για την κλιματική αλλαγή».
«Το γεγονός ότι προσθέσαμε την πολική αρκούδα στη λίστα δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η κλιματική αλλαγή. Αυτό απαιτεί συντονισμένη δράση όλων των χωρών», προσέθεσε.
Αναφερόμενος στις αιτίες που η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνείται να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, ο υπουργός τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε την αμερικανική οικονομία και κοινωνία.
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ προειδοποιούν πως τα 2/3 του πληθυσμού της πολικής αρκούδας ενδέχεται να εξαφανιστούν μέχρι το 2050. Ο συνολικός τους πληθυσμός υπολογίζεται σήμερα σε 25 χιλιάδες.
Αμερικανοί περιβαλλοντολόγοι δήλωσαν μερικώς ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, τονίζοντας ότι χρειάζεται η άμεση λήψη μέτρων κατά των κλιματικών αλλαγών».
«Η κυβέρνηση Μπους ενισχύει, με διάφορά νομικά τερτίπια, την καταστροφή του περιβάλλοντος, από την οποία κυρίως απειλείται η πολική αρκούδα» δήλωσε ο Αντριου Βέλτσερ του Συμβουλίου Προστασίας των Φυσικών Πόρων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: