Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Σοκ στην Αργεντινή από την άγρια δολοφονία 2χρονου κοριτσιού από δυο μικρά αγόρια

Ένα κοριτσάκι δύο ετών βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από δύο αγόρια επτά και εννέα ετών στην Αργεντινή. Δικαστής ανέφερε ότι τα δύο αγόρια -που είναι αδέλφια- είχαν «πλήρη επίγνωση» της πράξης τους και μάλιστα ότι αντλούσαν ικανοποίηση από το βασανισμό του κοριτσιού.
Το κορίτσι εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Αλμιράντε Μπράουν την Κυριακή. Η οικογένειά της ανακάλυψε το νεκρό σώμα της -που είχε υποστεί βασανισμό- δέκα τετράγωνα μακριά σε ένα οικόπεδο. Τα δύο αγόρια της είχαν βγάλει τα ρούχα, την είχαν χτυπήσει και την είχαν στραγγαλίσει με ένα καλώδιο τηλεφώνου.
Η δικαστής Μάρτα Πασκουάλ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Telam ότι τα δύο μικρά αγόρια όχι μόνο δεν έδειξαν «κανένα έλεος για τον αφόρητο πόνο που προκαλούσαν στην μικρή Μιλάγρος Μπελισάν, αλλά αντίθετα εμφανίστηκαν να αντλούν ικανοποίηση από το φόνο».Η δικαστής είπε ότι οι παρατηρήσεις της βασίστηκαν στα ευρήματα της εξέτασης που πραγματοποίησε ψυχίατρος στα δυο αγόρια.«Δε γνωρίζω εάν η παιδική τους φαντασία τους επέτρεψε να συνειδητοποιήσουν ότι διέπρατταν έγκλημα. Όμως αντιλαμβάνονταν πολύ καλά ότι βασάνιζαν την Μιλάγρος, η οποία υπέφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν εκπνεύσει» σημείωσε.Πρόσθεσε ότι τα δυο αγόρια ζουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με συχνά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και δεν απέκλεισε αυτό που έκαναν στο μικρό κορίτσι να αποτελούσε μίμηση πράξεων που είχαν ήδη δει στο σπίτι τους.
«Το επίπεδο της βίας που άσκησαν αυτά τα παιδιά, που δεν είναι καν νέοι, είναι τρομακτικό» τόνισε. Πρόσθεσε ότι τα δυο αγόρια είναι ιδιαίτερα βίαια και χρειάζονται καθοδήγηση για να ενταχθούν στην κοινωνία.Τα δυο αγόρια τέθηκαν υπό κράτηση της αστυνομίας μαζί με την μητέρα τους για να προστατευθούν από ομάδα έξαλλων πολιτών που ήθελαν να τα λυντσάρουν.
Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην Αργεντινή. Οι νομοθεσία της χώρας απαγορεύει την ποινική δίωξη των νέων κάτω των 18 ετών. Οι νέοι που διαπράττουν εγκλήματα κρατούνται σε σπίτια μέχρι την ηλικία των 18, οπότε βγαίνουν χωρίς περαιτέρω ποινικές επιπτώσεις.
Η δολοφονία του κοριτσιού κάνει πολλούς Αργεντινούς να ζητούν αυστηρότερες ποινές, ανάμεσά τους να υπάρξει δίωξη των νεαρών εγκληματιών όταν ενηλικιωθούν. Αλλοι θεωρούν ότι τα παιδιά- δολοφόνοι θα έπρεπε να δικάζονται ως ενήλικες.
«Δικηγόροι της Αργεντινής, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι θεωρούν ότι το παιδί είναι πάντα το θύμα και ποτέ ο θύτης» δηλώνει ο δικαστής Γκρεγκόρια Μπαντένι. «Αλλά οι κάτοικοι της πόλης όπου δολοφονήθηκε αυτό το κορίτσι, θα ήθελαν να δολοφονήσουν τα δύο αγόρια» πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

1 σχόλιο:

Maria Mikro Analogo είπε...

Ο Χριστός και η Παναγία... ρε δεν πάμε καλά...
Φιλιά και καλημε΄ρα!