Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Την στήριξή του στον Ομπάμα προσέφερε ο Τζον Έντουαρτς

Την πολυαναμενόμενη στήριξή του στον Μπάρακ Ομπάμα προσέφερε ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Τζον Έντουαρτς, μία ημέρα μετά την ήττα του πρώτου στη Δυτική Βιρτζίνια.

Μιλώντας σε προεκλογική εκστρατεία στο Μίσιγκαν, δίπλα στον Μπ.Ομπάμα, ο Τζ.Έντουαρτς δήλωσε ότι ο γερουσιαστής του Ιλινόι είναι ο μοναδικός άνδρας που μπορεί να προκαλέσει τη μακροπρόθεσμη αλλαγή που χρειάζονται οι ΗΠΑ.

«Οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών στην Αμερική έκαναν την επιλογή τους και το ίδιο έκανα κι εγώ» δήλωσε ο Τζ.Έντουαρτς. «Υπάρχει ένας άνδρας που ξέρει και καταλαβαίνει ότι αυτή είναι μια εποχή για μια τολμηρή ηγεσία [...] υπάρχει ένας άνδρας που ξέρει στην καρδιά του ότι έχει έρθει η ώρα να δημιουργηθεί μια Αμερική, όχι δύο -και αυτός ο άνδρας είναι ο Μπάρακ Ομπάμα».

Ο Τζον Έντουαρτς παραιτήθηκε από την κούρσα για το χρίσμα τον Ιανουάριο, αλλά δεν είχε εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του προς κάποιον από τους δύο υποψηφίους.

Παρά τη μεγάλη νίκη της επί του Μπ.Ομπάμα στη Δυτική Βιρτζίνια με 40 μονάδες, οι δηλώσεις του Τζ.Έντουαρτς αναμένεται να βλάψουν την Χίλαρι Κλίντον, μιας και ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα έχει ταυτιστεί με την εργατική τάξη των λευκών που υποστηρίζουν την πρώην Πρώτη Κυρία.

«Σεβόμαστε τον Τζον Έντουαρτς, αλλά όπως έδειξαν οι ψηφοφόροι χτες το βράδυ, αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» δήλωσε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, Τέρρι Μακ Όλιφ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: