Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Ισόβια για τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο στα χρονικά της Γαλλίας

Το κακουργιοδικείο της πόλης Σαρλεβίλ-Μεζιέρ καταδίκασε την Τετάρτη σε ισόβια κάθειρξη τον Μισέλ Φουρνιρέ, τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο στην σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας, όπως χαρακτηρίστηκε στο κατηγορητήριο. Ισόβια και για τη σύζυγο και συνεργό του.
Ο Μισέλ Φουρνιρέ έχει ομολογήσει τη δολοφονία και το βιασμό ή την απόπειρα βιασμού επτά κοριτσιών και νεαρών γυναικών, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, την περίοδο 1987-2001.
Η σύζυγός του, Μονίκ Ολιβιέ, καταδικάστηκε ως συνεργός σε τέσσερις δολοφονίας. Της επιβλήθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης και θα εκτίσει τουλάχιστον 28 χρόνια κάθειρξης, βάσει της ετυμηγορίας που εξέδωσε το δικαστήριο της βόρειας Γαλλίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Ολιβιέ βοηθούσε τον άνδρα της να προσελκύει τα θύματά του, να τα συλλαμβάνει και στη συνέχεια να κρύβει τις σορούς.
Με τη δικαστική απόφαση κλείνει η δίμηνη ακροαματική διαδικασία που καθήλωσε την κοινή γνώμη στη Γαλλία και το γειτονικό Βέλγιο, όπου δολοφονήθηκε ένα από τα θύματα του Μισέλ Φουρνιρέ.
Ο στυγερός δολοφόνος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν ασκήσει έφεση, συνελήφθη στο Βέλγιο το 2003 όταν αποπειράθηκε να απαγάγει ένα 13χρονο κορίτσι.
Τα περισσότερα από τα εγκλήματά του διαπράχθηκαν στην περιοχή των Αρδεννών στη βόρεια Γαλλία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: