Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Τον ιατρικό του φάκελο έδωσε στην δημοσιότητα ο Τζον Μακέιν

Σε μία πρωτοφανή κίνηση για να απαντήσει στις αιτιάσεις ότι είναι πολύ μεγάλης ηλικίας για να καταλάβει το προεδρικό αξίωμα, ο Τζον Μακέιν δημοσιοποίησε στοιχεία του ιατρικού του φακέλου που δείχνουν ότι η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση.
Ο Τζον Μακέιν, αναφέρουν τα στοιχεία, είχε τρεις φορές επιτυχημένη θεραπευτική αγωγή για καρκίνο του δέρματος ενώ δεν έχει καρδιολογικά προβλήματα. Τον Φεβρουάριο του αφαιρέθηκε καρκίνωμα πλακώδους επιθηλίου (squamous cell carcinoma) σε πρώιμο στάδιο (οπότε και είναι εύκολα ιάσιμο) και τον Μάρτιο καλοήθεις πολύποδες από το παχύ έντερο.
Πάσχει επίσης από εκφυλιστική αρθρίτιδα λόγω των τραυμάτων που υπέστη στον πόλεμο του Βιετνάμ όπου ήταν κρατούμενος πολέμου για έξι χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον ίσως χρειαστεί να του τοποθετηθεί τεχνητή άρθρωση. Το βάρος και η πίεση είναι σε καλά επίπεδα όπως και τα επίπεδα χοληστερίνης.
Ο γερουσιαστής Μακέιν θα συμπληρώσει τα 72 χρόνια τον Αύγουστο ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα -ο σχεδόν σίγουρός αντίπαλός του στις εκλογές του Νοεμβρίου- είναι 46 ετών. Αν εκλεγεί ο Μακέιν θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία νεοεκλεγείς πρόεδρος.
Για την ώρα πάντως το ζήτημα της ηλικίας δεν έχει τεθεί άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία από κανέναν από τους τρεις υποψηφίους αλλά έμμεσα με τις συζητήσεις για την εμπειρία διαχείρισης καταστάσεων. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι σε μεγάλη πλειοψηφία δεν το θεωρούν μείζονος σημασίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

1 σχόλιο:

dora είπε...

ΩΡΑΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ!!! ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣ