Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Η Αλ Κάιντα απειλεί με επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2008

Το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα απειλεί να οργανώσει επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2008 τον επόμενο μήνα στην Αυστρία και την Ελβετία, δηλώνει ανώτατος αξιωματούχος της ελβετικής αστυνομίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ελβετική εφημερίδα La Liberte.«Το Euro 2008 αποτελεί στόχο, στον οποίο έχει αναφερθεί το ισλαμικό τρομοκρατικό δίκτυο. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά την κατάσταση» δήλωσε ο Γιουργκ Μπίλερ, στέλεχος της υπηρεσίας ανάλυσης και πρόληψης της ελβετικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.Ο αξιωματούχος αναφερόταν στις απειλές για επιθέσεις που έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ισλαμικές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, όπως είχε συμβεί και εν όψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γερμανία το 2006.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας, οι εξτρεμιστές απειλούν ότι θα μετατρέψουν τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης σε κολάσεις τύπου Αφγανιστάν και Ιράκ.
Η αστυνομία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απειλές αυτές, παρακολουθεί τα όσα αναφέρονται και στα φόρουμ των ισλαμικών δικτυακτών τόπων, και είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, τονίζει ο αξιωματούχος της ελβετικής αστυνομίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: