Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Περίπου 100.000 άνθρωποι παρακολούθησαν ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Μισούρι

Περίπου 100.000 άνθρωποι παρακολούθησαν χθες Σάββατο ομιλία του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα στο Μισούρι, 17 ημέρες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

"Τι καταπληκτικό θέαμα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ουάου...", ήταν η αντίδραση του Ομπάμα βλέποντας το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κάτω από την Αψίδα Γκέιτγουέι του Σεντ Λούις, μια αψίδα ύψους 192 μέτρων, μνημείο για τους πρώτους αμερικανούς αποίκους.

Στα τέλη Αυγούστου ο Ομπάμα δέχτηκε το χρίσμα του κόμματός του στο στάδιο του Ντένβερ ενώπιον 84.000 ανθρώπων, τον Μάιο 75.000 άνθρωποι παρακολούθησαν ομιλία του στο Πόρτλαντ του Ορεγκον, όμως το ρεκόρ προσέλευσης δεν σημειώθηκε στις ΗΠΑ αλλά στο Βερολίνο, όπου περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι βρέθηκαν σε συγκέντρωσή του.

Η εκλογική αναμέτρηση στο Μισούρι αναμένεται δύσκολη. Ο Ομπάμα κατήγγειλε για μια ακόμα φορά τις επιθέσεις του αντιπάλου του για τις σχέσεις του με τον Μπιλ Αγιερς πρώην μέλος αριστερής οργάνωσης κατά του πολέμου στο Βιετνάμ και σήμερα καθηγητή πανεπιστημίου, τον οποίον οι Ρεπουμπλικάνοι χαρακτηρίζουν τρομοκράτη.

Ο γερουσιαστής του Ιλινόις κατηγόρησε επίσης τον Μακέιν ότι μάχεται για τους "πλουσιότερους" και επισήμανε πως "πνέει ο άνεμος της αλλαγής".

"Με την οικονομία σε δύσκολη θέση και το αμερικανικό όνειρο σε κίνδυνο, ο αμερικανικός λαός δεν θέλει να ακούει τους πολιτικούς να επιτίθεται ο ένας στον άλλο", είπε ο Ομπάμα.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/19/1579085.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: