Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Δέκα χιλιάδες απολύσεις στο βρετανικό Δημόσιο ενδέχεται να προκαλέσει η κρίση

Υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση Μπράουν προσανατολίζεται σε δραστική περικοπή του προϋπολογισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης που «μεταφράζεται» σε 10.000 απολύσεις, γράφουν οι Times του Λονδίνου εκτιμώντας ότι οι περικοπές μπορεί να οδηγήσουν στη διακοπή της λειτουργίας περίπου 100 δικαστηρίων.
Οι Times αναφέρουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να περικόψει 900 εκατ. στερλίνες σε περίοδο διετίας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο πρωτοβουλίες, ανάμεσά τους το πρόγραμμα του Γκόρντον Μπράουν για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των εγκλημάτων που διαπράττονται στη Βρετανία με μαχαίρι.
Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε, ωστόσο, πως παρότι έχει ληφθεί η απόφαση να γίνουν περικοπές του προϋπολογισμού που θα φθάσουν περίπου το 1 δις στερλίνες (1,26 δις ευρώ), δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις σχετικά με απολύσεις εργαζομένων, προσθέτοντας ότι οι μόνοι τομείς που ενδέχεται να πληγούν είναι αυτοί των τμημάτων υποστήριξης, διαχείρισης, λογιστικής και διοίκησης. Η εκπρόσωπος επισήμανε ότι το υπουργείο είχε δημιουργηθεί από τη σύμπτυξη άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών πριν από περίπου 18 μήνες με αποτέλεσμα να υπάρξει αλληλεπικάλυψη πόρων. «Υπάρχει ορισμένη αλληλεπικάλυψη στη γραφειοκρατία και τις υπηρεσίες υποστήριξης που χρειάζεται να ανασχεδιάσουμε, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με την περικοπή θέσεων εργασίας» είπε στο Reuters.
Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου οι σχεδιαζόμενες απολύσεις, που αναλογούν στο ένα δέκατο του εργατικού δυναμικού του υπουργείου (σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικαστικοί επιμελητές, εργαζόμενοι σε δικαστικές υπηρεσίες), ίσως επιφέρουν τη διακοπή λειτουργίας έως και 100 δικαστηρίων.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε από πλευράς ότι δεν πρόκειται να θιγούν δικαστήρια και άλλες υπηρεσίες που αλληλεπιδρούν άμεσα με τους πολίτες.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Όχι όπως εδώ που τους δημόσιους δεν τους κουνάει τίποτε.

geokalp είπε...

kitse

εάν ανατρέξεις σε παλαιότερες ειδήσεις του βρετανικού δημοσίου τομέα θα εκπλαγείς διαβάζοντας ότι ο Μπλερ έκανε για ένα μεγάλο διάστημα περίπου 500 προσλήψεις την εβδομάδα!!!