Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Ομπάμα «ψηφίζει» ο πρώην συνεργάτης του Μπους, Κόλιν Πάουελ

Ο Ρεπουμπλικάνος Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με την κυβέρνηση Μπους, προσέφερε την Κυριακή τη στήριξή του στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο είπε ότι μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC «Meet the Press», ο Κόλιν Πάουελ που υπήρξε υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Μπους, είπε ότι ο γερουσιαστής του Ιλινόις αποτελεί ένα πρόσωπο που μπορεί να προωθήσει μετασχηματισμούς.

Είπε ότι τόσο ο Μπ.Ομπάμα, όσο και ο αντίπαλός του, Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν, διαθέτουν τα προσόντα ώστε να γίνουν πρόεδροι των ΗΠΑ. Τόνισε ωστόσο ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διαθέτει τις ιδιότητες για να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση και να βελτιώσει τη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο, από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Ο Κόλιν Πάουελ δήλωσε στο NBC ότι ο Ομπάμα, έχει «τη δυνατότητα να εμπνέει», ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι οι Αμερικανοί... και όχι μόνο οι Αφροαμερικανοί» θα ήταν περήφανοι εάν κέρδιζε ο γερουσιαστής του Ιλινόις.

Κι ενώ ο Μπ.Ομπάμα προηγείται με ποσοστό 3% έναντι του Τζον Μακέιν, ο Πάουελ έστρεψε τα βέλη του και κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τον αρνητικό τόνο της προεκλογικής εκστρατείας του, καθώς και για την απόφασή του να επιλέξει την κυβερνήτη της Αλάσκα, Σάρα Πέιλιν ως υποψήφια αντιπρόεδρο.

Για την Σ.Πέιλιν ο Πάουελ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως είναι έτοιμη να αναλάβει την προεδρία, σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: