Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Μέτρα και... για τις αυτοκτονίες

Μέτρα για την αποτροπή αυτοκτονιών στη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο έλαβαν οι Αρχές. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση μπορεί να οδηγήσει αρκετούς επενδυτές σε απονενοημένο διάβημα.
Οι αρχές μελετούν να τοποθετηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας, συνολικής αξίας 50 εκατ. δολαρίων, με σκοπό την αποτροπή αυτοκτονιών. Το σχέδιο προβλέπει ατσάλινο συρματόπλεγμα που θα έχει ύψος έξι μέτρα και πλάτος έξι μέτρα.
Ο υπεύθυνος διαχείρισης της γέφυρας, κ. Τσαρλς Μακ Κλεισαν, δήλωσε ότι η αισθητική της γέφυρας έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πρόσθεσε ότι προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Τα στοιχεία των αυτοκτονιών αποκαλύπτουν ότι η γέφυρα έχει χρησιμοποιηθεί από απογοητευμένους πολίτες που στο παρελθόν έδωσαν τέλος στη ζωή τους.
Κατά μέσον όρο 20 άνθρωποι κάθε χρόνο σκαρφαλώνουν το κιγκλίδωμα ύψους 1,2 μέτρων και στη συνέχεια πέφτουν στα νερά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο από ύψος 75 μέτρων.
Το 2007, έπεσαν συνολικά 37 άνθρωποι από τη φημισμένη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, ενώ φέτος ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει φθάσει τους 17.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&tag=9418&pubid=3517102

Δεν υπάρχουν σχόλια: