Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Στη φυλακή θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του ο Αργεντινός δικτάτορας Βιντέλα

Ο δικτάτορας της Αργεντινής Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα μετήχθη στη στρατιωτική φυλακή του Κάμπο δε Μάγιο, λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να ανακαλέσει το προνόμιο της έκτισης ποινής σε κατ' οίκον περιορισμό.
Ο 83χρονος σήμερα Βιντέλα είχε καταδικαστεί για τις απαγωγές παιδιών αντιφρονούντων, τα οποία στη συνέχεια δόθηκαν για υιοθεσία σε οικογένειες στρατιωτικών.
Όλα αυτά συνέβαιναν στην διάρκεια της δικτατορίας του (1976-1983). Οργανώσεις για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και η οργάνωση Madres de la Plaza de Mayo, υπολογίζουν ότι πάνω από 400 νήπια εδόθησαν για υιοθεσία την περίοδο της δικτατορίας.
Ο νόμος στην Αργεντινή προβλέπει την παραχώρηση του προνομίου της έκτισης της ποινής σε κατ' οίκον περιορισμό στους καταδικασθέντες άνω των 70 ετών.
Ωστόσο ο δικαστής Ογιάρμπιδε εκτίμησε ότι η στρατιωτική φυλακή Κάμπο δελ Μάγιο «έχει τον εξοπλισμό, τις υποδομές και το απαιτούμενο προσωπικό» για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε απρόοπτο όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του πρώην δικτάτορα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: