Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Με την πιο ακριβή πολιτική διαφήμιση στην αμερικανική ιστορία «χτυπά» ο Ομπάμα

Με την πιο ακριβή, μεμονωμένη, πολιτική διαφήμιση στην αμερικανική ιστορία «χτυπά» το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο ο Δημοκρατικός υποψήφιος Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στον τηλεοπτικό «αέρα» έναντι του Τζον Μακέιν.
Η πολιτική διαφήμιση, η οποία κοστίζει κατά πληροφορίες 6 εκατομμύρια δολάρια, είναι διάρκειας 30 λεπτών και θα μεταδοθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα CBS, NBC και Fox.
Είναι η πρώτη φορά από το 1992 -όταν ο ανεξάρτητος Ρος Πέροτ αγόρασε μία σειρά 30λεπτών σποτ- που ένας υποψήφιος πρόεδρος στις ΗΠΑ επιλέγει να χρησιμοποιήσει αυτό τη μορφή πολιτικής διαφήμισης.
Αυτού του τύπου η πολιτική διαφήμιση δεν χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες εξαιτίας του τεράστιου κόστους.
Η 30λεπτη διαφήμιση έρχεται να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του Μπαράκ Ομπάμα στον τηλεοπτικό αέρα, τονίζει το BBC. «Με τους όρους των μίντια πρόκειται για νίκη κατά κράτος» αναφέρει ο Έβαν Τρέισι της Campaign Media Analysis Group.
Το ρεκόρ στη χρηματοδότηση της πολιτικής εκστρατείας του Ομπάμα -έχει συγκεντρώσει σχεδόν 660 εκατ. δολάρια, διπλάσιο ποσό από αυτό του Μακέιν- χρησιμοποιείται τώρα για να... «πλημμυρίσουν» με πολιτική διαφήμιση πολιτείες-κλειδιά στη μάχη της 4ης Νοεμβρίου.
Το συνολικό ποσό που διέθεσε στη διαφήμιση μόνο για τον μήνα Οκτώβριο ενδέχεται να φθάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από ολόκληρο τον προϋπολογισμό της εκστρατείας του Τζον Μακέιν, ο οποίος περιορίστηκε στα 84 εκατ. δολάρια γιατί διάλεξε την επιλογή της κρατικής χρηματοδότησης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: