Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

«Παραλύει» το Βέλγιο από 24ωρη γενική απεργία των συνδικάτων

Χάος στις μετακινήσεις αναμένεται να προκαλέσει η εικοσιτετράωρη γενική απεργία που πραγματοποιούν τα συνδικάτα στο Βέλγιο, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας για το αυξανόμενο κόστος ζωής και τις ανεκπλήρωτες κυβερνητικές υποσχέσεις για μείωση του πληθωρισμού.

Το βελγικό σιδηροδρομικό δίκτυο θα ακινητοποιηθεί εξαιτίας της απεργίας που αρχίζει το απόγευμα της Κυριακής.

Ακυρώνονται επίσης τα δρομολόγια προς Γαλλία και Ολλανδία, ενώ η κινητοποίηση των συνδικάτων ανάγκασε και την Eurostar να ακυρώσει τα δρομολόγιά της από και προς τη Βρετανία.

«Περιμένουμε δύο χρόνια να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για την αγοραστική μας δύναμη, και τώρα αναλαμβάνουμε δράση» δηλώνει ο επικεφαλής του συνδικάτου ABVV, ενός εκ των τριών συνδικάτων που λαμβάνουν μέρος στην εικοσιτετράωρη γενική απεργία.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης ορισμένα υπουργεία, ταχυδρομεία και σχολικές υπηρεσίες..

Επιχειρηματικές ενώσεις έχουν δηλώσει ότι θα κινηθούν νομικά κατά των συνδικάτων εάν επιχειρήσουν να εμποδίσουν την προσέλευση εργαζομένων ή την παράδοση εμπορευμάτων στους χώρους των εταιρειών τους κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Το Βέλγιο βρίσκεται εδώ και 15 ολόκληρους μήνες παγιδευμένο σε πολιτική κρίση εξαιτίας της διάστασης ανάμεσα σε φλαμανδούς και βαλόνους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: