Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Εμποδίστηκε γάμος μεταξύ δύο παιδιών 4 και 7 ετών

Η αστυνομία του Πακιστάν εμπόδισε τελετή γάμου στο Καράτσι μεταξύ ενός κοριτσιού 4 ετών και ενός αγοριού 7 ετών και συνέλαβε τον κληρικό που θα τον τελούσε, σύμφωνα με την αστυνομικούς και κατοίκους.
Ο νόμος στο Πακιστάν επιτρέπει τους γάμους από 18 ετών, αλλά κάποιοι νόμοι του Ισλάμ επιτρέπουν στα κορίτσια να παντρευτούν μετά την εφηβεία. Πολλά είναι τα κορίτσια που παντρεύονται παράνομα προκειμένου να αποπληρωθούν χρέη των οικογενειών τους.
Η αστυνομία είπε ότι εισέβαλε χθες το βράδυ σε κατοικία μετά από διαμαρτυρία γειτόνων, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην κυβερνητικού αξιωματούχου της περιφέρειας, Ναζακάτ Χουσεΐν, ο οποίος είπε μετά το γάμο του κοριτσιού ο πατέρας του θα εισέπραττε περίπου 500.000 ρουπίες (6.138 δολ.).
«Αντιληφθήκαμε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες γινόντουσαν συγκεντρώσεις στο σπίτι. Χθες το βράδυ πήγαμε και είδαμε το κοριτσάκι να φορά νυφικό και ετοιμαζόταν να παντρευτεί. Ετσι καλέσαμε την αστυνομία», είπε ο Χουσεΐν μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Μερικοί από τους γείτονες είπαν ότι ο γάμος θα γινόταν για να λήξει η έχθρα που υπήρχε μεταξύ των δύο οικογενειών. Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα του αγοριού, αλλά ο πατέρας του κοριτσιού διέφυγε.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/31/1584445.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: