Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Ταϊλάνδη: Σχέδια ανταλλαγής ρυζιού με πετρέλαιο από το Ιράν

Σχέδια να ανταλλάξει ρύζι με πετρέλαιο από το Ιράν κάνει η Ταϊλάνδη, η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής ρυζιού στον κόσμο, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του υπουργού Εμπορίου.
«Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ιράν στα μέσα Νοεμβρίου για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής πετρελαίου με ρύζι», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου της Ταϊλάνδης Τσάϊα Σασομσάμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εμπορίου της Ταϊλάνδης, Τσάϊα Σασομσάμπ.
Επίσης η Ταϊλάνδη θα συνεχίσει της συνομιλίες με το Ιράν, μία από τις κύριες χώρες αγοράς ρυζιού της χώρας – σε κυβερνητικό επίπεδο για την πώληση του προϊόντος.
Ο υπουργός είπε επίσης ότι η χώρα μπορεί να αναστείλει προσωρινά το σχέδιο διάθεσης 2,1 εκατ. τόνων ρυζιού παλιάς εσοδείας από τα αποθέματά της.
«Θα αναστείλουμε το σχέδιο διάθεσης για τουλάχιστον δύο μήνες, καθώς το Βιετνάμ πουλά το προϊόν φθηνότερο, διαφορετικά θα έχουμε ζημίες».
Οι εξαγωγές ρυζιού του Βιετνάμ γίνονται στα περίπου 400 δολ. ο τόνος έναντι 630 δολ. ο τόνος που το διαθέτει η Ταϊλάνδη.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/27/1582520.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: