Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Μάχη απέναντι σε τεράστιες φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες κοντά στο Λος Αντζελες

Σκληρή μάχη απέναντι σε συγκράτητα πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες κοντά στο Λος Αντζελες. Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και εκατοντάδες πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Κλειστοί δρόμοι και σχολεία...
Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Έως και 1.200 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που κινδυνεύουν στα βόρεια και δυτικά του Λος Αντζελες.
Οι τεράστιες φλόγες προκλήθηκαν από ένα θερμικό φαινόμενο που ονομάζεται «άνεμοι της Σάντα Ανα» και το οποίο δημιουργεί ειδικά αυτή την εποχή, μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου, επικίνδυνες συνθήκες στην περιοχή.
Δυστυχώς η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι άνεμοι δεν αναμένεται να εξασθενήσουν στις ορεινές περιοχές γύρω από το Λος Αντζελες, γεγονός που δεν ευνοεί το έργο των πυροσβεστών.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε δύο κομητείες. Η μια πυρκαγιά μαίνεται στο βορειοανατολικό άκρο της Κοιλάδας Σαν Φερνάντο και η δεύτερη στο δυτικό άκρο.
Η πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε έναν άστεγο άνδρα που ζούσε σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο κοντά στο ορεινό εθνικό δάσος του Λος Αντζελες. Αλλος ένας άνδρας σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα την ώρα που εκτρέπονταν οχήματα για να αποφύγουν τις τεράστιες φλόγες.
Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, όπως και σχολεία και επιχειρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: