Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η «Μις Μάνιπενι»

.

Ζούσε επί χρόνια στην Αυστραλία

Η ηθοποιός Λόις Μάξγουελ που έγινε γνωστή με το ρόλο της Μις Μάνιπενι, της γραμματέως του επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών στην Αυστραλία.
Η Μάξγουελ πέθανε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο του Φριμάντλ στη δυτική Αυστραλία, όπου ζούσε εδώ και πολλά χρόνια μαζί με την οικογένεια του γιου της. Τα αίτια του θανάτου της δεν κοινοποιήθηκαν άμεσα.Η καναδικής καταγωγής ηθοποιός είχε δηλώσει παλαιότερα ότι δέχτηκε το ρόλο της Μις Μάνιπενι σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής της.
«Είχα έναν πολύ άρρωστο σύζυγο, δύο μικρά παιδιά και καθόλου χρήματα. Τηλεφώνησα τότε στους παραγωγούς με τους οποίους είχα συνεργαστεί στο παρελθόν και τους ζήτησα να με βοηθήσουν» είχε πει σε συνέντευξη που έδωσε το 2005 στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Της πρότειναν τότε δύο ρόλους στην ταινία Τζέιμς Μποντ εναντίον Δρ. Νο, από τους οποίους επέλεξε εκείνον της Μις Μάνιπενι. Έπαιξε συνολικά σε 14 ταινίες της σειράς, από τις οποίες ξεχώρισε ιδιαίτερα την ταινία Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: