Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Καταιγίδα μολυσμένων καταχωρίσεων σε ιστολόγια του Blogger.com

Εκατοντάδες ιστολόγια που φιλοξενούνται στον δικτυακό τόπο Blogger της Google έχουν μολυνθεί με παραπλανητικούς συνδέσμους για το κατέβασμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο μετατρέπει τους υπολογιστές των αναγνωστών σε «ζόμπι».
Οι χάκερ που βρίσκονται πίσω από την επίθεση μπορούν έτσι να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα ή να χρησιμοποιήσουν τα ζόμπι για να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά δικτυακών τόπων.
Η επίθεση, μεταδίδει την Πέμπτη το BBC, έγιναν αντιληπτές στις 27 Αυγούστου από τον ερευνητή Αλεξ Έκελμπερι της εταιρείας Sunbelt Software.
O ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών δήλωσε ότι παραμένει αδιευκρίνιστο πώς οι παραπλανητικοί σύνδεσμοι δημοσιεύτηκαν στα ιστολόγια. Μία πιθανότητα είναι να δημοσιεύτηκαν από τους χάκερ, που αξιοποίησαν κάποιο κενό ασφάλειας στο λογισμικό του blogger μέσω του οποίου ενημερώνονται τα ιστολόγια. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να δημιουργήθηκαν επί τούτου εκατοντάδες «ψεύτικα» ιστολόγια.
Οι χάκερ που κρύβονται πίσω από την επίθεση φέρονται να είναι υπεύθυνοι για μια σειρά επιιθέσεων από τον περασμένο Ιανουάριο, στις οποίες μολύνθηκαν έως και ένα εκατομμύριο υπολογιστές.
Πολλές από τις καταχωρίσεις αναφέρονται σε θέματα της επικαιρότητας.
Οι ίδιοι παραπλανητικοί σύνδεσμοι εμφανίζονται και σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μερικοί από τους τίτλους που πρέπει να θεωρηθούν υποπτοι, όπως τους δημοσιεύει το BBC:
are you kidding me? lol
Dude dont send that stuff to my home email...
Dude your gonna get caught, lol
HAHAHAHAHAHA, man your insane!
I cant belive you did this
LMAO, your crazy man
LOL, dude what are you doing
man, who filmed this thing?
oh man your nutz
OMG, what are you thinking

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: