Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται στο Λονδίνο από την απεργία στο Μετρό

Χάος στις συγκοινωνίες του Λονδίνου αναμένεται να προκαλέσει η τριήμερη απεργία των εργαζομένων στην συντήρηση των συρμών του Μετρό. Η απεργία αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας μετά την αποτυχία των συνομιλιών για το εργασιακό μέλλον τους.
Αν και δύο από τα τρία συνδικάτα ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι στο συνδικάτο RMT δηλώνουν ότι θα απεργήσουν από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Λονδίνου). Πρόκειται για περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους.
Ήδη όμως τα δρομολόγια θα μειωθούν από τις 4:30μμ. Οι υπεύθυνοι του Μετρό κάλεσαν τους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν το Μετρό νωρίτερα, πριν από τις 5μμ.
Οι γραμμές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι: Bakerloo, Central, Victoria, Circle, District, East London, Hammersmith & City, Metropolitan και Waterloo & City.
Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι το εργασιακό τους μέλλον βρίσκεται σε κίνδυνο μετά την πτώχευση της εταιρείας Metronet. Ζητούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χάσουν την εργασία τους και δεν θα περικοπούν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.Αλλη μία τριήμερη απεργία έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: