Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Στο Guinness μπήκε Αλβανός καλλιτέχνης για έργο του με μισό εκατ. οδοντογλυφίδες

Μισό εκατομμύρια οδοντογλυφίδες χρειάστηκε ο Αλβανός καλλιτέχνης Σαϊμίρ Στράτι, για να δημιουργήσει ένα μωσαϊκό με τη μορφή αλόγου, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη του μεγάλου Ισπανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Μάλιστα, η κατασκευή του αυτή του χαρίζει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.
O Αλβανός καλλιτέχνης εργαζόταν 13 ώρες ημερησίως επί 40 ημέρες, για να κατασκευάσει το μωσαϊκό αυτό -οι διαστάσεις του είναι 2x4-, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από οδοντογλυφίδες διαφόρων τύπων.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι κατασκεύασε το μωσαϊκό, στην προσπάθειά του να εξηγήσει σε έναν φίλο τι σημαίνει η «Sagrada Familia», ο ημιτελής καθεδρικός ναός σε σχέδια του Γκαουντί στη Βαρκελώνη.
Ο Στράτι ονόμασε το έργο του «Reinless Spirit» («Αχαλίνωτο Πνεύμα»), προκειμένου, όπως είπε, να τιμήσει την προσπάθεια του Γκαουντί να δημιουργήσει κάτι το μοναδικό.
Είναι η δεύτερη φορά που το όνομα του Αλβανού καλλιτέχνη θα μπει στο Guinness. Η πρώτη ήταν για το μεγαλύτερο μωσαϊκό του κόσμου από καρφιά, που φιλοτέχνησε ο ίδιος και φέρει τη μορφή του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Μάνος είπε...

Είναι πανέξυπνη η ιδέα σου. Συγχαρητήρια.

geokalp είπε...

η ιδέα του Αλβανού μάλλον θα εννοείς...