Πληροφοριακά συστήματα της γαλλικής κυβέρνησης παραβιάστηκαν σε ηλεκτρονικές επιθέσεις που «συνδέονται με την Κίνα», δήλωσε αξιωματούχος στο Παρίσι, έπειτα από ανάλογες δημοσιεύματα για την Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Βερολίνο.
Σε μια σχεδόν ταυτόχρονη εξέλιξη το Σάββατο, οι Times του Λονδίνου γράφουν ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο θεωρεί ότι η Κίνα επιδιώκει να εδραιώσει «ηλεκτρονική κυριαρχία» έως το 2050, ιδιαίτερα έναντι των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Νοτίου Κορέας.
Σύμφωνα με αναφορά του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, δύο χάκερ που λειτουργούν για λογαριασμό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας συνέταξαν σχέδιο για εξουδετέρωση του στόλου αμερικανικών αεροπλανοφόρων με κυβερνοεπιθέσεις.
Η Κίνα έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι επιδίδεται σε ηλεκτρονικό πόλεμο ή κατασκοπεία.
Στο Παρίσι, ο γενικός γραμματέας Εθνικής Αμυνας (SGDN), Φρανσίς Ντελόν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο δημοσίευμα της Monde για κινεζική επίθεση εναντίον υποδομών που σχετίζονται «με τις υπηρεσίες του κράτους». «Έχουμε αποδείξεις ότι υπήρχε κινεζικη ανάμειξη», δήλωσε ο αξιωματούχος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν εννοεί απαραίτητα την κυβέρνηση του Πεκίνου.
Σύμφωνα με την κυβερνητική έκθεση που επικαλούνται οι Times, στόχος της Κίνας είναι να μπορεί «να εξουδετερώσει νωρίς σε μία σύρραξη τις τηλεπικοινωνιακές, οικονομικές και στρατιωτικές δυνατότητες του αντιπάλου».
Στη διάρκεια του 2005, το Πεντάγωνο φέρεται να δέχτηκε 79.000 κυβερνοεπιθέσεις διαφόρων προελεύσεων, από τις οποίες οι 1.300 ήταν επιτυχείς.
Newsroom ΔΟΛ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου