Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Γυναίκα εκλέγεται για πρώτη φορά «σεφ της χρονιάς» στη Γαλλία

.

Μια γυναίκα, την Αν Σοφί Πικ, εξέλεξαν για πρώτη φορά «σεφ της χρονιάς» οι 8.000 σεφ που απαρτίζουν την γαλλική επιτροπή για τον οδηγό Μισελέν, τη «βίβλο» των γαστρονόμων.
Η διάκριση απονεμήθηκε στη νικήτρια το βράδυ της Δευτέρας. Τον περασμένο Φεβρουάριο η ίδια είχε λάβει το τρίτο αστέρι Μισελέν, την ανώτατη διάκριση του οδηγού. Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη γυναίκα σεφ στη Γαλλία που έχει αυτή τη διάκριση.
Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα εκλέγεται «σεφ της χρονιάς» από τους συναδέλφους της, μετά τη θέσπιση του βραβείου το 1987. Πέρυσι το βραβείο είχε δοθεί στον Τιερί Μαρξ, έναν εικονοκλάστη σεφ που προτείνει μια πρωτοποριακή μοριακή μαγειρική στο Πογιάκ (νοτιοδυτική Γαλλία).
Η Αν Σοφί Πικ προέρχεται από οικογένεια φημισμένων μαγείρων, που είναι εγκατεστημένη από το 1889 στο εστιατόριο «La Maison Pic» στη Βαλάνς (κεντρο-ανατολική Γαλλία).
Αυτοδίδακτη, η Αν Σοφί Πικ ασχοληθηκε αργά με τη μαγειρική, έπειτα από σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων. Το Φεβρουάριο έγινε η τέταρτη γυναίκα στην ιστορία του οδηγού Μισελέν που έλαβε την ανώτατη διάκριση, τα τρία αστέρια, μετά την Εζενί Μπραζιέ και την Μαρί Μπουρζουά, το 1933, και την Μαργκερίτ Μπιζ το 1951.
«Λένε συχνά πως οι άνδρες κάνουν μια τεχνική μαγειρική και οι γυναίκες μια μαγειρική της καρδιάς. Εγώ έκανα ανέκαθεν το παν για να είμαι δυνατή τεχνικά» εξηγούσε σε μια πρόσφατη συνέντευξη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: