Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

Μεγ. Βρετανία: Δύο Παράξενες Ειδήσεις

«Καυτή πατάτα»
Πλουτώνιο για 17.000 βόμβες έχει συσσωρεύσει η Βρετανία

Η Βρετανία έχει συσσωρεύσει 100 τόνους πλουτώνιου, αρκετό για την κατασκευή 17.000 πύρηνικών βομβών σαν αυτή που έπεσε στο Ναγκασάκι, δείχνει έκθεση της Βασιλικής Εταιρείας.
Η έκθεση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση διεξάγει δημόσιο διάλογο για το κατά πόσο πρέπει να κατασκευστούν νέα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Οι περισσότερες από τις υπάρχουσες μονάδες πρέπει να έχουν κλείσει έως το 2023, και η «προκαταρκτική θέση» της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να φτιαχτούν νέες, προκειμένου να περιοριστούν τα άερια του θερμοκηπίου από την καύση ορυκτών καυσίμων, αλλά και η εξάρτηση της χώρας από ξένο πετρέλαιο.
Μια προσωρινή λύση, είπε ο καθηγητής, είναι να μετατραπεί η σκόνη ουρανίου σε σφαιρίδια, τα οποία δεν διασπείρονται στην ατμόσφαιρα τόσο εύκολα. Τα σφαιρίδια θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο σε αντιδραστήρες νέας γενιάς.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=833757&lngDtrID=245

Μέσα στον Οκτώβριο
Αναθερμαίνεται η φημολογία για πρόωρες εκλογές στη Βρετανία

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian ο στενός συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, Ντέηβιντ Αλεξάντερ, δήλωσε ότι το κόμμα έχει τις πολιτικές, τα κεφάλαια και την οργανωτική δυνατότητα να προσφύγει στις κάλπες οποτεδήποτε, ώστε ο νέος πρωθυπουργός να έχει ανανεωμένη λαϊκή εντολή.
Ο Μπράουν διαδέχθηκε τον Τόνι Μπλερ, ο οποίος παραιτήθηκε την 27η Ιουνίου έπειτα από μια δεκαετία στην εξουσία.
Η συνέντευξη δόθηκε μία ημέρα πριν αρχίσει το πρώτο ετήσιο συνέδριο των Εργατικών με τον Μπράουν πρωθυπουργό. Ο Γκόρντον Μπράουν έχει εξαιρετικά ποσοστά δημοτικότητας παρά την κρίση στον τραπεζικό τομέα. Αντίθετα, οι Τόρις συνεχίζουν να καταγράφουν απογοητευτικά ποσοστά.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=833865&lngDtrID=245

Δεν υπάρχουν σχόλια: