Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Επισήμως ύποπτη η McLaren για το σκάνδαλο κατασκοπείας


Το εισαγγελικό γραφείο της Μόντενα, το οποίο ερευνά την υπόθεση κατασκοπείας στην Ferrari, χαρακτήρισε και επίσημα ως ύποπτους αδικήματος έξι εργαζόμενους της McLaren, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής της, Ρον Ντένις.
Τα νομικά έγγραφα με την σχετική ειδοποίηση παραδόθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Ντένις, τον εκτελεστικό διευθυντή, Μάρτιν Γουίτμαρς και τα υψηλόβαθμα στελέχη, Πάντι Λόου, Τζόναθαν Νίλι και Ρομπ Τέιλο, όπως και στον απολυμένο αρχισχεδιαστή της ομάδας, Μάικ Κάφλαν.
Η ενέργεια των ιταλικών δικαστικών αρχών λίγο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές στην Μόντσα και λίγες μέρες πριν την σύγκλιση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA που θα αποφανθεί στο αθλητικό μέρος της υπόθεσης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της McLaren.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, η βρετανική ομάδα αναφέρει τα εξής:
«Η McLaren ειδοποιήθηκε από τις ιταλικές αρχές χτες (8/9), αλλά δεν κατηγορήθηκε για κάτι. Υποψιαζόμαστε ότι η χρονική στιγμή αυτής της αχρείαστης ειδοποίησης, λίγο πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες, έγινε για να αναστατωθούν οι προετοιμασίες μας για το ιταλικό GP, αλλά και για την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

1 σχόλιο:

geokalp είπε...

Με πρόστιμο 100 εκατ. δολαρίων και αφαίρεση όλων των βαθμών της τιμωρήθηκε η McLaren

Η FIA αποφάσισε να τιμωρήσει σκληρά την McLaren για την ανάμειξή της στο σκάνδαλο κατασκοπείας στην Ferrari. Μετά την ακροαματική διαδικασία που έγινε στο Παρίσι την Πέμπτη, όπου εξετάστηκαν νέα στοιχεία για την υπόθεση, η Ομοσπονδία κατέληξε στην επιβολή προστίμου ύψους 100 εκ. δολαρίων (!), ενώ αφαίρεσε όλους τους βαθμούς που έχει πάρει η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Αντίθετα, η FIA δεν επέβαλε κάποια ποινή στους δύο οδηγούς της McLaren, Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο, οι οποίοι διατηρούν τους βαθμούς που έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα των οδηγών.