Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν αναμένεται έπειτα από πολύ καιρό


ΚΑΛΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, Η ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ
(και ο φόβος που προκαλείται..)

Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν σκοπεύει να «απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό» τις επόμενες ημέρες με ένα νέο βίντεο, με την ευκαιρία της έκτης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όπως υποστηρίζει ισλαμιστική ιστοσελίδα.
Στην ιστοσελίδα δημοσιεύεται μια φωτογραφία από το βίντεο αυτό, όπου εικονίζεται ο Μπιν Λάντεν φανερά γερασμένος σε σχέση με άλλες φωτογραφίες του. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο.
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν έχει εμφανιστεί σε βίντεο από τον Οκτώβριο του 2004, οπότε είχε εκτοξεύσει απειλές για νέες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, την παραμονή των προεδρικών εκλογών. Μόνο ένα ηχητικό μήνυμα είδε το φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2006.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο CNN ο σύμβουλος του Τζορτζ Μπους για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, Φράνσις Τάουνσεντ δήλωσε πως για τις ΗΠΑ αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» η σύλληψη και η εξολόθρευση του Οσάμα μπιν Λάντεν.
«Η σύλληψη και η εξολόθρευση του Μπιν Λάντεν είναι απολύτως σαφές ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για μας, όπως και η προσαγωγή του ιδίου και των υπολοίπων αρχηγών του δικτύου της αλ Κάιντα ενώπιον της δικαιοσύνης» πρόσθεσε.
Ο κ. Τάουνσεντ πρόσθεσε: «Έχουμε πετύχει αρκετά αναφορικά με την προσαγωγή υπευθύνων της αλ Κάιντα ενώπιον της Δικαιοσύνης και δεν υπάρχει κανένας άλλος στόχος πιο σημαντικός για μας στη λίστα της αλ Κάιντα από τον Μπιν Λάντεν».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: