Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Εκατοντάδες άτομα αρρώστησαν στο Περού μετά από πτώση μετεωρίτη

.



Εκατοντάδες άτομα αρρώστησαν όταν μετεωρίτης έπεσε στη γη σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Περού. Ο μετεωρίτης δημιούργησε κρατήρα και πολλοί αρρώστησαν από τις αναθυμιάσεις.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μια φλεγόμενη μπάλα έπεσε από τον ουρανό το πρωί του Σαββάτου και συνετρίβη σε απομακρυσμένη πεδιάδα στις Ανδεις, κοντά στην πόλη Καρανάκας, στα σύνορα με τη Βολιβία. Σύμφωνα με αξιωματούχους επρόκειτο για μετεωρίτη. Δημιουργήθηκε κρατήρας πλάτους 30 μέτρων και βάθους 6 μέτρων.
Αρκετά άτομα επισκέφθηκαν των κρατήρα και τουλάχιστον 200 άτομα παραπονέθηκαν για πονοκεφάλους, εμετούς και ναυτία. Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας δηλώνουν ότι αυτό οφείλεται στην εισπνοή τοξικών αερίων, όπως θείο και αρσενικό. Αν και κανένας δεν έχει αρρωστήσει σοβαρά θα παρακολουθούνται για τους επόμενους έξι μήνες.
Ομάδα επιστημόνων κατευθύνεται στην περιοχή προκειμένου να συλλέξει δείγματα και να εξακριβώσει εάν πρόκειται πράγματι για μετεωρίτη.
«Μετρήσαμε με ακρίβεια τα δείγματα και αποκλείσαμε την πιθανότητα ραδιενέργειας» τόνισε ο Ρενάν Ραμίρεζ, μηχανικός από το Ινστιτούτο Πυρηνικής Ενέργειας του Περού, ο οποίος έφτασε στην περιοχή το Σάββατο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: