Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν χάσει το 20% των πρακτόρων τους σε μία τριετία

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είδαν σχεδόν το ένα πέμπτο του προσωπικού τους να παραιτείται από το 2004 και προσανατολίζονται στην προσφορά επιπλέον επιδομάτων προκειμένου να ανασχέσουν τη διαρροή των πρακτόρων τους, γράφει τη Δευτέρα η Daily Telegraph.
Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές του υπουργείου Αμυνας, η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως η πλειονότητα του 20% των πρακτόρων που παραιτήθηκαν συνέχισαν τη σταδιοδρομία τους στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος προσφέρει καλύτερες αμοιβές, αναγκάζοντας το υπουργείο να τους αντικαταστήσει με λιγότερο ικανούς ή άπειρους ακόμη πράκτορες.
«Δεν μπορούν πλέον να στελεχώσουν πολλές θέσεις διότι δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό. Είναι αναγκασμένοι να τοποθετήσουν μη εξειδικευμένους εργαζομένους» τονίζουν οι ίδιες πηγές.
Για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, το υπουργείο Αμυνας προσανατολίζεται, σύμφωνα με την Telegraph, να θεσπίσει επιδόματα ύψους 74.000 ευρώ για τους πράκτορες που αποφασίζουν να παρατείνουν κατά τρία χρόνια τα συμβόλαιά τους.
Εκπρόσωπος του υπουργείου απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Κατ' αυτόν, το υπουργείο «πασχίζει να στρατολογήσει και να διατηρήσει τους πράκτορές του σε όλες τις υπηρεσίες, και όχι μόνον στον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: