Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Τρεις διασώστες νεκροί στην προσπάθεια ανεύρεσης των ανθρακωρύχων στη Γιούτα

Τραγική τροπή πήραν οι έρευνες για την ανεύρεση των έξι ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στη Γιούτα. Τρεις διασώστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν το σημείο όπου εγκλωβίστηκαν οι ανθρακωρύχοι.
Το περιστατικό συνέβη όταν, εξαιτίας μετατόπισης πετρωμάτων, κατέρρευσαν τα τοιχώματα της σήραγγας που κατασκεύαζαν. Πολλά παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί τις προηγούμενες μέρες, με αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες.
Μετά το δυστύχημα οι έρευνες σταμάτησαν εκ νέου και οι υπεύθυνοι τόνισαν ότι πρέπει να λάβουν απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η προσπάθεια διάσωσης. «Είναι ένα πολύ σκληρό πλήγμα, μετά από όλα όσα έχουμε περάσει» δήλωσε στο CNN η δήμαρχος της γειτονικής πόλης Χάντιγκτον.
Οι έξι ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν στις 6 Αυγούστου σε στοά, σε βάθος 450 μέτρων. Οι προσπάθειες των προηγούμενων ημερών από τα συνεργεία διάσωσης δεν απέδωσαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μην ζουν οι ανθρακωρύχοι, αφού στη στοά υπάρχει ακόμα οξυγόνο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: