Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Η Γερμανία τόπος δραστηριοποίησης της ιταλικής μαφίας

Μετά το πρόσφατο αιματοκύλισμα στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι Ιταλοί, οι γερμανικές Αρχές αναγνωρίζουν πλέον ότι η ιταλική μαφία δραστηριοποιείται στη Γερμανία εδώ και αρκετό καιρό, ξεπλένοντας χρήματα και πουλώντας ναρκωτικά.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στις αρχές Σεπτεμβρίου τα μέλη της μαφίας θα συγκεντρωθούν όπως κάθε χρόνο στο Σαν Λουκά, στην Καλαβρία σε μία παραδοσιακή γιορτή.
Αυτή η εκδήλωση θα προσελκύσει, σύμφωνα με το περιοδικό, και το ενδιαφέρον των Γερμανών ερευνητών, μιας και πολλοί από τους παρευρισκόμενους θα είναι μέλη της Ντρανγκέτα που δραστηριοποιείται παγκοσμίως.
Αλλωστε, οι πρόσφατες δολοφονίες έξι Ιταλών στο εστιατόριο Ντα Μπρούνο στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, θεωρούνται ότι αποτελούν μαφιόζικο χτύπημα.
Μάλιστα το Ομοσπονδιακό Εγκληματολογικό Γραφείο της Γερμανίας (BKA) είχε εδώ και 15 χρόνια τονίσει ότι το Ντα Μπρούνο αποτελεί βάση «εγκληματικών δραστηριοτήτων», όπως διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών ονόμασε τις αντιμαχόμενες ομάδες, αλλά Ιταλοί ερευνητές κατηγόρησαν τη γερμανική δικαιοσύνη ότι διστάζει να αναλάβει δράση εναντίον της μαφίας που δρα στην Γερμανία.
Newsroom ΔΟΛ