Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Ο Ο. Τσάβες γυρίζει τη Βενεζουέλα... μισή ώρα πίσω!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες άλλαξε το όνομα της χώρας του και ξανασχεδίασε τη σημαία και το θυρεό της στην πορεία του προς ένα σοσιαλιστικό κράτος.
Τώρα αυτός ο αριστερός μεταρρυθμιστής, πολύ δημοφιλής επειδή αναδιένειμε το εισόδημα από το πετρέλαιο, επιδιώκει να μετακινήσει την ωριαία άτρακτο της χώρας για να προσφέρει μια δικαιότερη κατανομή του ηλιακού φωτός. Το Σεπτέμβριο η Βενεζουέλα θα γυρίσει το ρολόι πίσω κατά 30 λεπτά, καθώς θα αλλάξει ωριαία άτρακτο ώστε οι κάτοικοί της να απολαμβάνουν περισσότερο φυσικό φως, δήλωσε χθες Πέμπτη κυβερνητικός αξιωματούχος.
Τον ερχόμενο μήνα τα ρολόγια της Βενεζουέλας θα συγχρονισθούν με την ώρα Γκρίνουιτς μείον 4-1/2 ώρες, ενώ πριν ήταν συγχρονισμένα με την ώρα Γκρίνουιτς μείον τέσσερις ώρες, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Έκτορ Ναβάρο. Ο υπουργός δήλωσε ότι το μέτρο θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα φτωχά παιδιά που ξυπνούν πριν από την αυγή για να πάνε στο σχολείο.
«Αυστηρές επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι ... ο μεταβολισμός των ζωντανών οργανισμών συγχρονίζεται με το ηλιακό φως», εξήγησε. Ο Ναβάρο δήλωσε επίσης πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα για «να καταστήσει περισσότερο αποτελεσματική τη χρήση του χρόνου».
Η Βενεζουέλα, η οποία υπό τον Τσάβες μετονομάσθηκε επισήμως σε Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, είχε υιοθετήσει την ωριαία άτρακτο στην οποία βρίσκεται σήμερα κατά τη δεκαετία του 1960.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: