Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Αλμπέρτο Γκονζάλες

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Αλμπέρτο Γκονζάλες, ένας από τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους.
Ο υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του στον Τζ.Μπους την Παρασκευή, αλλά το γεγονός έγινε γνωστό τη Δευτέρα. Πρόκειται να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.
«Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια που είχα λάβει το να ηγούμαι το υπουργείο Δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Γκονζάλες.
Ο Αλ.Γκονζάλες κατηγορούνταν για πλημμελή άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους όσο και από τους Δημοκρατικούς οι οποίοι είχαν ζητήσει την παραίτησή του.
Αιτία υπήρξαν οι χειρισμοί του Γκονζάλες για την αντικατάσταση των εισαγγελέων με άλλους που ήταν φιλικότερη προς την κυβέρνησή και η διαχείριση των παρακολουθήσεων από το FBI των υπόπτων για τρομοκρατία.
Πρόκειται για τον τέταρτο υψηλόβαθμό αξιωματούχο που παραιτείται από τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια των ΗΠΑ μετά τον πρώην υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, τον Πολ Γούλφοβιτς και τον Καρλ Ρόουβ.
Προσωρινός αντικαταστάτης του Αλ.Γκονζάλες μέχρι τον διορισμό νέου υπουργού θα είναι ο γενικός Εισαγγελέας Πολ Κλέμεντ. Το όνομα του αρχηγού της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας Μάικλ Τσέρτοφ επίσης αναφέρθηκε σαν πιθανού διαδόχου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

2 σχόλια:

geokalp είπε...

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λάρι Κρέιγκ

Όπως όλα δείχνουν, τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το καράβι που βυθίζεται...

geokalp είπε...

«Αντίο» είπε στον Μπους και ο υπουργός Γεωργίας καθ' οδόν προς τις προεδρικές εκλογές

ύστερα από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονζάλες, τον έμπιστο πολιτικό σύμβουλο του Μπους, Καρλ Ρόουβ, αλλά και τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τόνι Σνόου.
καθ' οδόν προς τις προεδρικές εκλογές του 2008.