Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Πάνω από 3.600 κατοικίες κατέρρευσαν στη νότια Κίνα εξαιτίας των πλημμυρών

Πάνω από 3.600 κατοικίες κατέρρευσαν στη νότια Κίνα εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την επέλαση μίας τροπικής καταιγίδας, ενώ παράλληλα χιλιάδες άνθρωποι στα βορειανατολικά απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.
Από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δένδρα και διεκόπηκε η παροχή ρεύματος σε πολλά σημεία.
Η τροπική καταιγίδα Παμπούκ, η οποία έπληξε το Χονγκ Κόνγκ την περασμένη Παρασκευή, έφερε βροχοπτώσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας, ανακουφίζοντας την περιοχή από την παρατεταμένη ξηρασία.
Εντούτοις, οι βροχές έφεραν και πλημμύρες σε όλη την επαρχία Γκουανγκντόνγκ, προκαλώντας καταρρεύσεις κατοικιών και πλήττοντας περίπου 1,2 εκατ. κατοίκους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Έντονες καταιγίδες σημειώθηκαν στο Γουενζχού και Ταϊζχού στην ανατολική επαρχία Ζενζιάνγκ, η οποία επλήγη για πάνω από 20 ημέρες από άνευ προηγουμένου καύσωνα. Οι έντονες βροχοπτώσεις έφεραν ανακούφιση και σε 65.500 κατοίκους και 30.300 εκτάρια γης που υπέφεραν από την ξηρασία στην επαρχία Φουτζιάν.
Στο Χονγκ Κονγκ η ζωή επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς, καθώς η ισχυρή καταιγίδα ανάγκασε τα σχολεία, τα πλοία και τις αγορές να κλείσουν.
Πάνω από 1.100 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους για να προφυλαχθούν από κατολισθήσεις, που πιθανώς να προκαλούνταν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις στην επαρχία Νταντόνγκ. Οι αρχές διέταξαν να σταματήσουν οι εργασίες στα ορυχεία της περιοχής, καθώς οι βροχές αναμένεται να συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών απο τις καταρρακτώδεις πλημμύρες που πλήττουν το Μπαγκαλντές ξεπέρασε τους 270.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: