Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Καρδιακή ανεπάρκεια σε ποδοσφαιριστές τις τελευταίες μέρες

28/8: Απεβίωσε ο Αντόνιο Πουέρτα
"Εσβησε" στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από το βράδυ του Σαββάτου (25/8) ο Αντόνιο Πουέρτα. Η κατάσταση της υγείας του 22χρονου αμυντικού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού του "Βίρχεν ντε Ρόθιο" της Σεβίλλης, η κατάσταση δεν αναστράφηκε.
Ο Ισπανός αμυντικός αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του και τα ΜΜΕ της Ισπανίας αναφέρουν ότι παρουσίασε κάποια μορφή δυσπλασίας στην καρδιά. Εκεί οφείλονται και τα δύο καρδιακά επεισόδια που υπέστη το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο του αγώνα της Σεβίλλης με την Χετάφε.
Το πρωί της Τρίτης εμφάνισε σημάδια εγκεφαλικής ανοξίας και σε συνδυασμό με τα πολλαπλά προβλήματα που είχαν προκληθεί σε διάφορα ζωτικά όργανα λόγω της καταστολής που βρισκόταν, ο οργανισμός του δεν άντεξε. Μετά από τουλάχιστον πέντε προσπάθειες καρδιακής ανάνηψης, οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου, δρ. Χοσέ Μιγκέλ Κισνέρος και ο επικεφαλής της Εντατικής Μονάδας, δρ. Φραντσίσκο Μουρίγιο, υποψιάζονται ότι για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή ευθύνεται "αρρυθμογενετική δυσπλασία της δεξιάς κοιλίας", η οποία είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και συνήθως κάνει την εμφάνισή της στην τρίτη ή τέταρτη δεκαετία της ζωής ενός ανθρώπου.

29/8: Αγωνία στη Λέστερ για τον Κλάιβ Κλαρκ που κατέρρευσε στα αποδυτήρια
Την Τρίτη την ώρα που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θρηνούσε για τον πρόωρο χαμό του Αντόνιο Πουέρτα, άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό ήρθε να ανησυχήσει τους ανθρώπους της Λέστερ. Ο Κλάιβ Κλαρκ κατέρρευσε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα της ομάδας του με την Νότιγχαμ Φόρεστ για το League Cup και χρειάστηκε να μεταβεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα.
«Ο Κλάιβ Κλαρκ κατέρρευσε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί του και με την οικογένειά του. Είναι στο δρόμο για το νοσοκομείο. Δεν είναι πολύ καλά, αλλά τουλάχιστον μιλάει, κάτι που αρχικά δεν έκανε!

29/8: Ο Ισραηλινός Νσόφουα κατέρρευσε στην προπόνηση και απεβίωσε
Μετά τον θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα ύστερα από δύο καρδιακές ανακοπές που υπέστη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Χετάφε, άλλος ένα παίκτης ήρθε να προστεθεί στη λίστα των ποδοσφαιριστών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο γήπεδο. Ο Τσάσου Νσόφουα, παίκτης της Χάποελ Μπίρσεβα, ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του Ισραήλ, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Ισραήλ, ο 27χρονος από τη Ζάμπια κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και οι γιατροί που έσπευσαν να επαναφέρουν την καρδιά του δεν τα κατάφεραν.«Όταν φτάσαμε είδαμε τον παίκτη να κείτεται στο χορτάρι. Βρήκαμε τους φίλους του να προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες, του κάναμε ηλεκτροσόκ, αλλά παρά τις προσπάθειές μας, στο νοσοκομείο διαπίστωσαν τον θάνατό του» εξήγησε ένας από τους γιατρούς που τον φρόντισαν.Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε τον θάνατο του παίκτη, καθώς λίγο καιρό πριν είχε περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: