Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Η Μόσχα επαναφέρει τις πτήσεις των στρατηγικών βομβαρδιστικών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα θα επαναφέρει «επί μονίμου βάσεως» τις πτήσεις των στρατηγικών βομβαρδιστικών, πρακτική της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Κίνα και άλλα τέσσερα κράτη στα Ουράλια Όρη.
Ο Βλ.Πούτιν δήλωσε επίσης ότι το γεγονός πως οι πτήσεις των βομβαρδιστικών σταμάτησαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, επηρέασε την ασφάλεια της χώρας, καθώς άλλα κράτη συνέχισαν παρόμοιες αποστολές, αναφερόμενος εμμέσως στις ΗΠΑ.
«Το 1992 η Ρωσία διέκοψε μονομερώς τις πτήσεις των στρατηγικών της αεροσκαφών σε μακρινές αποστολές περιπολίας. Δυστυχώς, το παράδειγμά μας δεν το ακολούθησαν όλοι. Πτήσεις στρατηγικών αεροσκαφών άλλων χωρών συνεχίζονται και αυτό δημιουργεί ορισμένα προβλήματα στην περιφρούρηση της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.
Εκπρόσωπος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι αρκετά ζεύγη βομβαρδιστικών βρίσκονταν στον αέρα, συνοδευόμενα από αεροπλάνα του NATO. Από την πλευρά του, το NATO δήλωσε ότι γνωρίζει για τις ρωσικές πτήσεις, χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν τα ρωσικά αεροσκάφη συνοδεύονταν από ΝΑΤΟϊκά.
Πριν από μερικές ημέρες δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πέταξαν έως τη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό, όπου βρίσκεται μεγάλη βάση αεροναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: