Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

Ομοζυγωτικά τρίδυμα γέννησε 25χρονη Βρετανίδα στην Αυστρία

Ομοζυγωτικά τρίδυμα έφερε στον κόσμο, με καισαρική τομή, μία 25χρονη Βρετανίδα στην Αυστρία. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, που προκύπτει με συχνότητα μόλις μία στις 200.000.000 γεννήσεις, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Η Ζόε, η Κιμ κι η Έιμι ήρθαν στον κόσμο με καισαρική τομή την περασμένη Δευτέρα, κατά την 32η εβδομάδα της κύησής τους, μόλις κατά λίγες εβδομάδες πρόωρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Φέλντκιρχ της δυτικής Αυστρίας.
Το καθένα από τα τρία κοριτσάκια ζυγίζει 1,5 κιλό και έχει ύψος 40 εκατοστά. Έχουν ίδιο DNA και χαίρουν άκρας υγείας, ωστόσο θα χρειαστεί να παραμείνουν με αναπνευστήρες στις θερμοκοιτίδες τους για πολλές εβδομάδες ακόμη, ώστε ν' αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές.
Τα τρίδυμα συνελήφθηκαν φυσιολογικά, χωρίς θεραπεία γονιμότητας, από την 25χρονη μητέρα τους, η οποία ζει στην περιοχή με τον Αυστριακό φίλο της. «Ήταν ένα καπρίτσιο της φύσης» δήλωσε ο επικεφαλής του γυναικολογικού τμήματος του νοσοκομείου, δρ Σβέρτσλερ, μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ.
Το σπάνιο στην παρούσα περίπτωση είναι ότι το αρχικό ωάριο χωρίστηκε στα δύο και κατόπιν το ένα από τα δύο κύτταρα διαιρέθηκε εκ νέου σε άλλα δύο κατά τις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης και στη συνέχεια τα τρία ωάρια αναπτύχθηκαν χωρίς δυσπλασίες ή άλλες επιπλοκές.
Στις κανονικές γένες τριδύμων μόνο τα δύο από τα τρία παιδιά είναι γενετικά πανομοιότυπα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: