Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Συλλήψεις σε σχέση με τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Αννας Πολιτκόφσκαγια

Δέκα άτομα κρατούνται σε σχέση με τη δολοφονία της δημοσιογράφου Αννας Πολιτκόφσκαγια τον Οκτώβριο του 2006, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ρωσική Γενική Εισαγγελία σημειώνοντας πως σύντομα πρόκειται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.«Υπήρξε σημαντική πρόοδος στις έρευνες για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια» είπε ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Τσάικα.
«Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση αυτή και σύντομα θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Τσάικα, βάσει τηλεγραφήματος του πρακτορείου Itar-Tass.
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια υπήρξε σφοδρή επικρίτρια του Κρεμλίνου και του πολέμου στην Τσετσενία. Όπως αποκάλυψε δε, η εφημερίδα της, τον τελευταίο καιρό ετοίμαζε ένα άρθρο για τα βασανιστήρια στην Τσετσενία
Η ρωσική αντιπολίτευση και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν το Κρεμλίνο για τη δολοφονία, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη.
Δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία της η Αννα Πολιτκόφσκαγια είχε αναγγείλει ότι ετοιμάζει ένα καινούργιο άρθρο για την Τσετσενία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: