Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

94χρονη Αυστραλή η γηραιότερη απόφοιτος πανεπιστημίου

ΜΙΑ 94ΧΡΟΝΗ Αυστραλή είναι η γηραιότερη στον κόσμο απόφοιτος της Ιατρική Σχολή και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας.
Η Τέρνερ αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο στην ηλικία των 12 ετών, προκειμένου να βοηθήσει τη μητέρα της στο σπίτι όταν ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια. Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά πήρε το πρώτο της πτυχίο στην ανθρωπολογία και κέρδισε ετήσια υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Μπήκα στο πανεπιστήμιο όταν ήμουν 70 χρονών και αρίστευσα στις εισαγωγικές εξετάσεις» αναλύει η μητέρα επτά παιδιών, 23 εγγονιών και 9 δισέγγονων.
Το 1986 αποφοίτησε και στη συνέχεια μπήκε στην ιατρική σχολή για το μεταπτυχιακό της. «Είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνη» είπε η κόρη της Αν Ο'Χέραν. «Θα την δηλώσουμε για το Βιβλίο Γκίνες ως τη γηραιότερη απόφοιτο του κόσμου». Η ίδια, μετά την απονομή του μεταπτυχιακού δήλωσε πολύ ευτυχισμένη, αν και «λίγο στενοχωρημένη» εξαιτίας της μερικής ακινησίας που την υποχρεώνει να χρησιμοποιεί μπαστούνι.
Ωστόσο, παρά τις ακαδημαϊκές της επιτυχίες, η κ. Τέρνερ δηλώνει πιο ευτυχισμένη εξαιτίας της οικογένειάς της και όχι τόσο οι τίτλοι σπουδών που κατέχει.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: