Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Αποζημιώσεις 40 εκατ. ευρώ για προϊόντα «μαϊμού» καλείται να καταβάλει η eBay

H αμερικανική εταιρεία διαδικτυακών δημοπρασιών eBay Inc. καλείται να καταβάλει αποζημίωση 40 εκατομμυρίων ευρώ στον όμιλο Louis Vuitton για τη δημοπράτηση προϊόντων «μαϊμού» και για παράνομες πωλήσεις.
Δικαστήριο εμπορικών υποθέσεων στο Παρίσι επεδίκασε αποζημίωση 19,28 εκατ. ευρώ στη Louis Vuitton Malletier «ως αποζημίωση για βλάβες στην εικόνα της εταιρείες και ηθικές βλάβες». Η eBay οφείλει επίσης αποζημίωση 17,3 εκατ. ευρώ στη συγγενική εταιρεία Christian Dior Couture για τον ίδιο λόγο.
Πρέπει ακόμα να αποζημιώσει με 3,25 εκατ. ευρώ τέσσερις εταιρείες αρωμάτων -Christian Dior, Kenzo, Givenchy, Guerlain- για παράνομες πωλήσεις εκτός του δικτύου εξουσιοδοτημένων καταστημάτων.
Η eBay ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση.
Νωρίτερα τον Ιούνιο η αμερικανική εταιρεία καταδικάστηκε να αποζημιώσει με 20.000 ευρώ τη γαλλική εταιρεία Hermes για τη δημοπράτηση τεσσάρων τσαντών Hermes, από τις οποίες οι δύο ψεύτικες, για συνολικά 3.000 ευρώ.
Επίσης, γαλλικοί οίκοι δημοπρασιών κατέφυγαν στα δικαστήρια τον περασμένο Δεκέμβριο κατηγορώντας την eBay ότι ενθαρρύνει το εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» αλλά και κλεμμένων αντικειμένων.
Η eBay διατηρεί σήμερα 89 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 39 αγορές. Η εταιρεία εκτιμά ότι η συνολική αξία των προϊόντων που πουλήθηκαν το 2007 μέσω του δικτυακού της τόπου ανέρχεται σε 60 δισ. δολάρια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: