Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Το αμερικανικό βοδινό κρέας οδηγεί σε... παραίτηση την κυβέρνηση της Ν.Κορέας

Αντιμέτωπη με την κρίση που έχει ξεσπάσει μετά την απόφασή της να επιτρέψει και πάλι την εισαγωγή αμερικανικού βοδινού κρέατος -είχε σταματήσει από το 2003-, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο της χώρας, Λι Μιούνγκ-Μπακ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap που επικαλείται πηγές της προεδρίας ο πρωθυπουργός Χαν Σέουνγκ-Σόο και το υπουργικό συμβούλιο προσφέρθηκαν να παραιτηθούν αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την κρίση.Πολλές διαδηλώσεις οργανώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση που έλαβε τον Απρίλιο η Σεούλ για επανάληψη των εισαγωγών βοδινού από τις ΗΠΑ που είχαν απαγορευτεί από το 2003, εξαιτίας ξεσπάσματος στις ΗΠΑ της νόσου των τρελών αγελάδων.
Αν και η κυβέρνηση επιμένει ότι το κρέας είναι ασφαλές, οι διαδηλωτές την κατηγορούν ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού.
Την Πέμπτη μάλιστα προγραμματίζεται μια ακόμα διαμαρτυρία με κεριά, η οποία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο πρόεδρος Λι Μιούνγκ-μπακ θα κάνει δεκτή την παραίτηση τουλάχιστον τριών υπουργών και ορισμένων εκ των κορυφαίων συμβούλων της κυβέρνησης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: