Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Σοκ στην Πόρτο, η UEFA την απέκλεισε από το Champions League!

H Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να μην επιτρέψει στην Πόρτο να συμμετάσχει στο Champions League της ερχόμενης σεζόν, λόγω της εμπλοκής της σε σκάνδαλο χρηματισμού διαιτητών στο εγχώριο πρωτάθλημα τη σεζόν 2003/04!
Η πορτογαλική ομάδα τιμωρήθηκε με αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα, ποινή που δεν ήταν αρκετή για να της στερήσει τον τίτλο, καθώς και με πρόστιμο 150.000 ευρώ. Μετά το σκάνδαλο, η UEFA ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από την Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ομάδα δεν πληροί τα κριτήρια για να συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.Συγκεκριμένα, άρθρο της νομοθεσίας της UEFA απαγορεύει σε ομάδα που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο καθορισμού ή προσπάθειας επηρεασμού αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Οι Πρωταθλητές Πορτογαλίας έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός τριών ημερών και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να το «παλέψουν» μέχρι την τελευταία στιγμή.
Newsroom ΔΟΛ

Κανονικά θα λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ η Πόρτο
Η Πόρτο θα αγωνιστεί τελικά στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της UEFA δεν πρόκειται άμεσα να επανεξετάσει την υπόθεσή της, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa. Αρχικά, το πρωτοβάθμιο όργανο της UEFA είχε αποφασίσει τον αποκλεισμό των «δράκων» από τις ευρωπαϊκές διοργανώγσεις της επόμενης περιόδου, λόγω της εμπλοκής της σε σκάνδαλο διαφθοράς στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ομως, η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να αναπέμψει την υπόθεση για επανεξέταση, ακυρώνοντας μέχρι τότε την ισχύ της ποινής.
Ο αξιωματούχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας δήλωσε ότι η πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα περιμένει την επανεξέταση της υπόθεσης από την πορτογαλική ομοσπονδία, η οποία αρχικά τιμώρησε την Πόρτο με αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που τελείωσε.
«Από τη στιγμή που η υπόθεση δεν θα αναλυθεί από την πορτογαλική ομοσπονδία πριν την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πρόκειται να εξεταστεί ούτε από την πειθαρχική επιτροπή (σ.σ. της UEFA)», δήλωσε ο αξιωματούχος, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτει το Lusa.
http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=910831&lngDtrID=246

Δεν υπάρχουν σχόλια: