Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Υπό κράτηση πρώην πρόεδρος της Airbus για εσωτερική πληροφόρηση

Πηγές της γαλλικής δικαιοσύνης αναφέρουν ότι η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον Γκούσταβ Χάμπερτ, πρώην πρόεδρο της αεροπορικής βιομηχανίας Airbus στο πλαίσιο έρευνας για εσωτερική πληροφόρηση που διεξάγουν στην μητρική εταιρεία EADS.
Στο μικροσκόπιο των ερευνητών έχουν μπει οι πωλήσεις μετοχών της EADS τον Ιούνιο του 2006, λίγο πριν την ανακοίνωση καθυστερήσεων στην παράδοση του A380. Οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν σημαντική πτώση μετά την ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές θα εξετάσουν το αν ο Χάμπερτ, που τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα, και άλλα υψηλά στελέχη της EADS γνώριζαν για τα προβλήματα παραγωγής του A380 πριν πωλήσουν τις μετοχές τους.
Εκτός από τον Γκούσταβ Χάμπερτ, που τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα, οι γαλλικές Αρχές έχουν απευθύνει κατηγορίες κατά του πρώην διευθυντή της EADS Νοέλ Φορζάρ και του Ζαν-Πολ Γκι, αντιπροέδρου υπεύθυνου για την στρατηγική της εταιρείας.
Ο Χάμπερτ ήταν πρόεδρος της Airbus μεταξύ του Ιουνίου 2005 και του Ιουλίου του 2006, οπότε και παραιτήθηκε εξαιτίας των καθυστερήσεων του A380.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: