Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Στρατιώτες του Πακιστάν χάνουν τη ζωή τους από αμερικανικά πυρά

Τουλάχιστον έντεκα στρατιώτες του Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με Ταλιμπάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Ορισμένοι -όπως όλα δείχνουν- σκοτώθηκαν από αμερικανικά πυρά. Για «δειλή επίθεση» κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ τις δυνάμεις των ΗΠΑ.
Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή μετά την επίθεση Ταλιμπάν που πέρασαν τα σύνορα με το Πακιστάν. Κατά τη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 στρατιώτες και οκτώ Ταλιμπάν.
Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης Ταλιμπάν σε συνοριακό φυλάκιο στην περιοχή Μοχμάντ, απέναντι από την αφγανική επαρχεία Κουνάρ, αργά την Τρίτη.
Το Πακιστάν καταδίκασε την επίθεση, μιλώντας για «δειλία» του αμερικανικού στρατού. Η επίθεση «έπληξε τα θεμέλια της συνεργασίας» μεταξύ πακιστανικών και αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ανέφερε ο στρατός του Πακιστάν σε ανακοίνωσή του.
Η επίθεση έρχεται εν μέσω αυξημένων ανησυχιών εκ μέρους των δυτικών δυνάμεων ότι το Πακιστάν σκοπεύει να διαπραγματευτεί ειρηνευτικές συμφωνίες με τους ενόπλους, έτσι ώστε να σταματήσει τη βία στο έδαφός του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: