Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Οι 6 συμβουλές του Κολίνα για ένα ...ευχάριστο Euro 2008

Λίγο πριν την έναρξη του UEFA EURO 2008, o διεθνούς φήμης πρώην διαιτητής και Πρεσβευτής Ποδοσφαίρου της MasterCard, Πιερλουϊτζι Κολίνα, δίνει 6 καίριες και χρήσιμες συμβουλές στους φιλάθλους που πρόκειται να βρεθούν στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας για την κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης.
Οι συμβουλές του Κολίνα για το UEFA EURO 2008
ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο1
Κανόνας 2 ημερών – ως διαιτητής, περνούσα τουλάχιστον 2 ημέρες για να προετοιμαστώ κατάλληλα, μελετώντας βίντεο των ομάδων που θα συμμετείχαν στον αγώνα. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τους φιλάθλους, οι οποίοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κανόνα των 2 ημερών για να ελέγξουν ξανά τοπρόγραμμά τους 48 ώρες πριν. Το να είσαι προετοιμασμένος, μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο ναέχεις μια απλώς καλή εμπειρία του αγώνα από μια μοναδική εμπειρία.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο2
Τοπική κουζίνα (Γαστρονομία) – είναι σημαντικό, ανάμεσα στους αγώνες, να διατηρείς υψηλά τα επίπεδα ενέργειάς σου, δοκιμάζοντας τα τοπικά εδέσματα. Δοκίμασε το Wiener Schnitzel σε ένα από τα πολλά Beisl (τοπικές ταβέρνες) της Βιέννης και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την τοπική Raclette στη Ζυρίχη ή στη Βασιλεία.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο3
Κλείσιμο εισιτηρίων μέσω διαδικτύου – οι τιμωρίες των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα. Η συμβουλή μου είναι να οργανώσεις προκαταβολικά μέσω διαδικτύου το ταξίδι σου, τη διαμονή σου και όποια άλλη κράτηση χρειάζεσαι μιας και η ζήτηση είναι πολύ αυξημένη.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο4
Πρόσεξε τη γλώσσα σου – η διαδρομή σου προς το UEFA EURO 2008 θα διευκολυνθεί με το να μάθεις την τοπική γλώσσα για να κερδίσεις το σεβασμό και την υποστήριξη από τους οικοδεσπότες σου. Αντί για “Guten Tag” (καλημέρα) δοκίμασε να πεις “Gruess Gott” ή “Gruezi” στα Γερμανικά, αντί για“Bonjour” (καλημέρα) δοκίμασε το “Salut” στα Γαλλικά και αντί για “Arrivederci” (αντίο) δοκίμασε το “Ciao” στα Ιταλικά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο5
Μετατροπέας νομίσματος – επειδή δύο χώρες με δύο εθνικά νομίσματα είναι μία πρόκληση, αντί να αλλάξεις τα μετρητά σου στο τοπικό νόμισμα, χάνοντας από τη συναλλαγματική διαφορά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη χρεωστική Maestro κάρτα σου. Χωρίς διασυνοριακές χρεώσεις για τη χρήση χρεωστικών καρτών μέσα στην Ευρωζώνη η Maestro κάρτα σου θα λειτουργήσει ως ένα βολικό οικονομικό διαβατήριο – οπότε μη φύγεις από το σπίτι χωρίς να την πάρεις μαζί σου.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο6
Χρόνος – όπως κάθε καλός σκόρερ θα σου πει, είναι βασικό να είσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Υπολόγισε μισή ώρα νωρίτερα στο πρόγραμμά σου έτσι ώστε να έχεις χρόνο, αν συμβεί κάτι απρόοπτο, να μη χάσεις τίποτα από τη δράση.Σου εύχομαι μια μοναδική εμπειρία στο UEFA EURO 2008!
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: