Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Ο Αθνάρ είπε στον Κλίντον να βομβαρδίσει το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης

.

Η κόντρα του Φιντέλ Κάστρο με τον τέως πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ καλά κρατεί.
Ο Κουβανός ηγέτης επανέρχεται με νέες αποκαλύψεις για τον συντηρητικό πολιτικό, υποστηρίζοντας ότι εκείνος προέτρεψε τον Κλίντον να βομβαρδίσει το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης, στις 23 Απριλίου 1999.
Σε νέο του άρθρο στην επίσημη εφημερίδα της νεολαίας του κουβανικού ΚΚ, ο Φιντέλ Κάστρο προκαλεί τον Αθνάρ να απαντήσει στο εξής ερώτημα: είναι η δεν είναι αλήθεια ότι συμβούλευσε τον Μπιλ Κλίντον να βομβαρδίσει το κτίριο στο κέντρο του Βελιγραδίου με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 13 άτομα;
Ο Κάστρο υποστηρίζει ότι ο Αθνάρ είπε στον τότε Αμερικανό πρόεδρο: «Εφόσον είμαστε σε πόλεμο, πρέπει να το κάνουμε έως τέλους και όχι μερικώς. Αν πρέπει να αντέξουμε ένα μήνα, τρεις μήνες, θα το κάνουμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμα δεν έχουμε βομβαρδίσει τη ραδιοφωνία της Σερβίας.»
Ο Κουβανός πρόεδρος δεν αποκαλύπτει την πηγή της πληροφορίας του, αλλά όπως σημειώνει και η ισπανική εφημερίδα Εl Pais, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για πληροφορίες των κουβανικών μυστικών υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι το 1999 το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Σερβία προκειμένου να εμποδίσει την επίθεση των σερβικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο. Οι πολύνεκροι βομβαρδισμοί είχαν προκαλέσει την αντίδραση ακόμα και χωρών -μελών της Συμμαχίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: